Det lilla ostmejeriet som går som smör.

Skogsbackens ostar tillverkas för hand med mycket kärlek. Hemmagjorda, så att de blir precis som de ska vara – och självklart av ekologisk mjölk. Varje ost har sin egen karaktär. Från milda gräddiga färskostar till raffinerade mögelostar som sjunger ljuvligt ihop med ett gott vin.

Det lilla ostmejeriet utanför Örsundsbro i Uppland startade 2010. På kort tid har deras små upplevelser förvridit huvudet hos många ost-aficionados, inte minst oss själva. Därför har det varit en förmån för oss att få bidra med Skogsbackens nya etikettdesign och webbplats.

Har du tur kan du lägga vantarna på Skogsbackens ostar i välsorterade butiker, saluhallar och restauranger runt om i Stockholm-Uppsala området.

 

Det finns dock ett litet problem. Ibland kan det vara svårt att hitta Skogsbackens ostar.
De är helt enkelt uppätna.

 

Allt som kretsar kring Skogsbackens ost är hantverksmässigt och småskaligt. Sedan starten har det lilla mejeriet, med begränsade resurser, men med desto mer envishet, utvecklat produktionen. Förutom ost, tillverkas nu även smör.

Det finns dock ett litet problem. Skogsbackens ost är ett litet mejeri. Produktionen är begränsad. Detta kan innebära att det ibland kan vara svårt att hitta produkterna ute i butik. De är helt enkelt uppätna.

Är du jättesugen på en Don Ramon eller en Skogsbackens blå, och inte kan hitta dem i din butik, skicka en hälsning till mejeriet, så har Marih och Ramon lovat att försöka hjälpa till att hitta din favorit. Hälsa från Frank.